1/35 Panther Ausf.F w/night Sight and Air Def. # dragon 6917

Dragon
DRG-6917
Bestel
  • Beschrijving

Sommigen beschouwen de Panther, waarvan er ongeveer 6000 werden vervaardigd tussen 1943 en 1945, als Duitslands beste tank uit de Tweede Wereldoorlog.

De productie eindigde voordat de geplande ultieme Panther Ausf.F-variant in productie ging. Het belangrijkste kenmerk van de Ausf.F was een opnieuw ontworpen Schmaltürm,  'smal torentje' met een smallere voorkant en dikker pantser. Het torentje had een gemodificeerd 7,5 cm kanon dat bekend staat als de KwK. 44/1 in een klokvormige mantel. Het torentje had ook een ingebouwde Zeiss stereoscopische afstandsmeter gemonteerd in gepantserde uitstulpingen aan beide zijden van het torentje.

Als hij was gebouwd, zou de Panther F een uitstekende kandidaat zijn geweest om de FG1250 infraroodkijker geinstalleerd te krijgen dat Duitsland aan het einde van de oorlog aan het uitproberen was. Duitse tanks waren laat in de oorlog ook erg kwetsbaar voor vijandelijke jagers, dus een speciale set pantserplaten kon bovenop het torentje en over delen van de motorkap van de Panther worden gemonteerd. Deze stalen platen met een dikte van 5-8 mm waren dubbel gespatieerd op de bovenkant van het torentje om de bescherming tegen het beschieten van vliegtuigen en granaatscherven te verbeteren. Dragon biedt nu zo'n Panther Ausf.F met alle bovengenoemde accessoires, zoals de nachtelijke bezienswaardigheden en de interessante set extra luchtafweerbepantsering. Het item maakt gebruik van Dragon's eerder uitgebrachte kit van een Panther Ausf.F tank maar het wordt geleverd met nieuwe infraroodvizieren. De luchtafweer pantserplaten zijn gemaakt van foto-geëtste delen, inclusief de prominente dubbele laag bovenop het torentje. Het uiteindelijke resultaat is een uniek uitziende Panther, deze kit is perfect voor een "wat als" diorama of als een op zichzelf staand item.

Gerelateerde Producten