The Modelling Guide for Rust and Oxidation # mig 6098

Mig
mig 6098
Bestel
  • Beschrijving

Het aanbrengen van roest en oxidatie effecten in zijn vele vormen wordt steeds populairder bij modelbouwers. Omdat het uiterlijk van roest oneindig varieert op basis van materialen en omgeving, interpreteren modelbouwers roestvorming vaak verkeerd, wat leidt tot onaantrekkelijke en onrealistische modellen.

Dit boek neemt hieromtrent alle twijfel weg. De auteur Jari Hemilä heeft vele jaren gewijd aan het bestuderen van de effecten van roest en hoe dit nauwkeurig en realistisch te reproduceren op modellen. Zijn passie en toewijding zullen modelbouwers inspireren om met nieuwe ideeën, hulpmiddelen en innovatieve technieken het weathering proces te vervolmaken.

Deze uitgebreide gids begint met het onderzoeken van de aanpak van elk roestproject, te beginnen met planning en speciale overwegingen voor een specifiek model. Elke stap in het schilderen van realistische en visueel interessante geoxideerde voertuigen wordt duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd op 170+ pagina's, waaronder honderden stapsgewijze foto's. Roest vormt zich in een breed scala aan patronen en kleuren, hier laten we de lezer zien hoe hij ze nauwkeurig kan herscheppen.

We onderzoeken eerst welke gereedschappen en materialen vereist zijn om te genieten van het produceren van roestige modellen en blijven de gebruikte basistechnieken definiëren. Elke techniek kan afzonderlijk worden gebruikt voor specifieke details, zoals uitlaatpijpen en tracks, of in combinatie met een reeks effecten om het gewenste niveau van diepte te creëren dat geschikt is voor de unieke aspecten van elk onderwerp.

Deze modelleringsgids voor roest en oxidatie bevat ook een aantal voorbeeldmodellen die zijn afgewerkt met elk van de technieken dieje uit dit boek zult leren. De selectie van onderwerpen en afwerkingen inspireert met voorbeelden in verschillende stadia van oxidatie en roest, waaronder verschillende AFV's, een stoomlocomotief, een onderzeeër en zelfs een vliegtuig.

Deze uitgebreide handleiding is geschreven om te dienen als een eenvoudig te gebruiken essentiële handleiding voor de modelbouwer en biedt tevens een schat aan inspiratie voor een volgend project. Dit handige hulpmiddel is bedoeld voor modelbouwers die net beginnen met het schilderen van roest en degenen die hun vaardigheden willen verbeteren. De gids voor roest en oxidatie is geschikt voor alle roestminnende bouwers van alle genres, schalen en vaardigheidsniveaus.