1/32 Gotha G.1 # wingnut 32045

Wing Nut
wingnut 32045
Bestel
  • Beschrijving

Hoewel gebouwd in zeer beperkte aantallen, is de zeer onderscheidende tweemotorige Gotha G.1 toch een belangrijk vliegtuig omdat het Gothaer Waggonfabrik op het pad zette om de meer conventionele bommenwerpers te bouwen waar ze beroemd om werden.

Het vliegtuig dat zou dienen als het prototype Gotha G.1 werd ontworpen door Oskar Ursinus (de oprichter en redacteur van het tijdschrift Flugsport) volgens de specificaties van het Duitse leger type III voor een 200 pk - 3 zitter, in staat om te vliegen met meer dan 120 km/u en 450 kg te kunnen dragen gedurende maximaal 6 uur.

WW1-kleurenschema's zijn op zijn best omstreden en we hebben ons best gedaan om te leveren wat wij beschouwen als accurate schilderinformatie voor dit model. Uit fotografisch bewijsmateriaal blijkt dat het rompweefsel, de vleugels en het staartvlak van de Gotha G.1 ondoorzichtig waren (niet doorschijnend zoals zou worden verwacht voor helder gedoteerd linnen) en lijkt te zijn afgewerkt in het veldgrijs. Ten minste één vliegtuig, 11/15, had zijn onderkant opnieuw geschilderd op unit-niveau in een bleke kleur, waarschijnlijk lichtblauw. Metalen beugels, kuipen, panelen en stutten lijken heel lichtgrijs, bijna wit te zijn geverfd, samen met enkele externe houten componenten. Het houten interieur lijkt donker gevernist of geverfd in een donkere kleur, mogelijk veldgrijs. De verschillende camouflageschema's die op Duitse vliegtuigen van de Grote Oorlog zijn toegepast, hebben in de loop der jaren meer dan alleen een redelijk deel van het debat aangetrokken en hoewel we zo zorgvuldig mogelijk zijn geweest als we zouden kunnen zijn, weet ik zeker dat sommigen onze keuzes niet naar hun zin zullen vinden en een gepassioneerd debat zal blijven woeden onder de modelbouwers.