1/35 17pdr SP Achilles # tamiya 35366

Tamiya
tamiya 35366
Bestel
  • Beschrijving

Dit is de Britse Achilles tank destroyer, die voor het eerst op Tamiya 1/35 schaal verschijnt!

De Achilles was een aanpassing van de M10's die Groot-Brittannië ontving uit de Verenigde Staten, waarbij het originele 3-inch hoofdkanon werd vervangen door de geduchte Britse 17 ponder. De overgrote meerderheid van de M10's was de M10 IIC-variant, die was gebaseerd op de late-productie M10. Ongeveer 1.000 werden geproduceerd tussen de lente van 1944 en het einde van de Tweede Wereldoorlog, de geallieerde troepen maakten er goed gebruik van na de landing in Normandië, profiterend van de kracht van de 17 pounder die het voorste pantser van de Tiger I kon doorboren.

 

- Een diepgaande studie van het echte werk heeft deze zeer nauwkeurige schaalmodel van de achilles mogelijk gemaakt.

- Het interieur kenmerkt uitstekende details.

- Wordt geleverd met 3 "full body" figuren - schutter en lader zitten in het gevechtscompartiment, en commandant zittend op de rand van de turret - plus één rompfiguur.

- Verlaagde romp-, ophanging-, wiel- en rupsbanden worden overgenomen van het veelgeprezen Tamiya 1/35-model van de M10 die diende als de basis van de achilles.

- Nieuwe onderdelen van het tandwiel laten de componenten van de late M10 zien.

- 2 geplande markeeropties tonen het 93e Anti-Tank Regiment (Italië, 1944) en het 75ste Anti-Tank Regiment (NW Europa) voertuigen.