Monowheel

Ugears
ugears Monowheel
Bestel
  • Beschrijving

Wij hopen dat je ongewone en speciale mechanische modellen gemist had, want hier komt het Monowheel binnengerold om zich aan te sluiten bij je Ugears collectie!

Bladerend door oude fotoarchieven vonden wij een beeld van een leuk en slim transportapparaat, uitgevonden in het begin van de twintigste eeuw. Dit was een enkel wiel met één bestuurder die er zo tevreden met zichzelf uitzag, terwijl hij op zijn eigenaardig voertuig zat, dat wij niet anders konden dan er ook één te ontwerpen voor onze collectie.

We hebben ons onderzoek uitgebreid om meer uit te vinden over eenwielige mechanismen en vonden machines die helemaal geen bestuurder nodig hadden en uitgevonden waren voor de oorlogsvoering, bedekt in heel veel pantsering. Wat ons echt inspireerde was een vergelijkbare benadering van de transmissie die in alle prototypes vanaf de jaren 1860 werd gebruikt: een bewegend buitenelement met een stationair mechanisme erin.

Onze vreedzame geest streeft vooral naar creativiteit en nieuwsgierigheid en combineerde het beste van de twee prototypes en dus kunnen wij u met trots presenteren: het volledig houten mechanische Monowheel!

Er is geen pantserschaal inbegrepen – jouw nieuwe Monowheel is ontworpen in skelet-steampunk stijl en laat jou genieten van heerlijk goed zicht op alle bewegende, draaiende tandwielen. Ondanks zijn luchtig, delicaat uiterlijk is je nieuwe model behoorlijk stevig – je kunt het naar buiten meenemen en het goed laten rollen op de stoep en andere (half)harde oppervlaktes.

De onderdelen van het mechanisme imiteren een echte stoommachine. Het ontbreken van een buitenschil geeft makkelijke toegang tot de elastiekjesmotor en zo kunt u deze makkelijk vervangen als het een keer zo ver is.

Twee werkwijzen garanderen nog meer pret. De eerste modus met vergrendelde pootjes zorgt ervoor dat je onafgebroken door kunt rijden voor ongeveer anderhalf tot twee meter tot de rubberenbandmotor ontspannen raakt. Daarna draait het model sierlijk bij en stopt het.

De tweede modus met de pootjes in ontgrendelde positie zal je Monowheel vooruit laten rollen terwijl de rubberbandmotor aan het werk is, dan draait het om, de voetjes schuiven naar binnen en het model gaat rollen tot het tegen een obstakel aan loopt. In deze modus zal het model tot maximaal vijf meter afleggen.

 

- Modelmaat 18.5 * 9.5 * 16 cm

- Verpakkingsmaat 37.8 * 17 * 3.2 cm

- Aantal onderdelen 300

- Schatting bouwtijd 3 uur