OP=OP

1/24 Yamaha TMAX inclusief Figuur # tamiya 24256

Tamiya
tamiya 24256
Aanbieding
    OP=OP
Bestel
  • Beschrijving

Het concept achter deze Yamaha-scooter is de NEC of New European Commuter. Een combinatie van hoge kruissnelheid en gemak maakt deze scooter speciaal.

Vloeistofgekoelde dubbele 2-cilinder 499cc-motor wordt plat neergelegd, onder de voeten van de bestuurder, centraal tussen de wielen. De TMAX heeft een topsnelheid van 160 km/u. Bovendien heeft Yamaha er alles aan gedaan om de scooter te laten rijden met de balans van een motorfiets. De gewichtsverdeling is 47% voor 53% achter, veel dichter bij de 50-50 balans van een superfiets dan elke andere scooter waarbij de achterop gemonteerde motor overmatig gewicht op het achterwiel plaatst. Met voldoende opbergruimte onder de stoel heeft deze scooter uitstekende tourmogelijkheden en blijkt hij uitgebalanceerd, krachtig, handig en leuk te zijn. Door zijn unieke vorm kon de Yamaha TMAX de Good Design-prijs 2001 krijgen.

 

Tamiya presenteert het plastic model van de Yamaha TMAX. 1/24 schaal, totale lengte: 93,5 mm, totale breedte: 32 mm. De unieke vorm van de TMAX is getrouw gereproduceerd. Geel gekleurde carrosserie, zwart gekleurd chassis. Kleurverschil trouw aan de echte TMAX waardoor verf overbodig is. Scherm en koplamp worden weergegeven met duidelijke onderdelen. Achterlichten gereproduceerd met helder rood en knipperlichten worden gereproduceerd. Klik onderdelen eenvoudig in elkaar te zetten. Komt met figuur.