Sand & Ballast freeze

vms
vms 420
Bestel
  • Beschrijving

Sand & Ballast Freeze is een acrylkleefstof met capillaire werking met een zeer lage oppervlaktespanning die is samengesteld om los materiaal zoals zand, grind, puin of ballast te binden. Maakt het mogelijk om zeer kleine, zelfs gemicroniseerde korrels aan elkaar te lijmen, zonder de structuren die ze vormen te verstoren, getest met zowel fijne 40 µm zand (0,04 mm) als grof grind tot een diameter van enkele millimeters. Verzadigd terrein, kan na het aanbrengen verder worden gevormd. Voetafdrukken, duinen, band- of baanafdrukken maken in natte structuren is eenvoudiger dan ooit!

*Produkt bestaat uit 2 flesjes

Een geweldige nieuwe manier om losse materialen op je diorama aan te brengen!
 
Gemakkelijker omgaan met losse materialen dan ooit! Vorm eenvoudig uw structuren van zand, grind of ballast en verzadig ze vervolgens met deze capillaire kleefstof met behulp van de meegeleverde druppelfles. Vormen zijn intact en natuurlijk, lijm zelf is 100% onzichtbaar zodra het droog is. Je kunt een afgewerkte structuur achteraf spuiten of in de originele kleur laten.
Met Sand & Ballast Freeze kun je op een compleet nieuwe manier diorama's maken.
Stadsruïnes, industriële locaties, spoorwegen, zand- en rotsachtige stranden zien er beter uit dan ooit!
Je kunt vrijwel elk soort los materiaal repareren.
Je kunt het in zijn originele kleur of airbrushen zoals wij deden met het zand op de foto aan de rechterkant.
Sand & Ballast Freeze heeft een zeer lage oppervlaktespanning en dringt zeer gemakkelijk door een losse materiaalhoop zonder deze te verstoren. De lijm droogt op tot een kristalheldere onzichtbare film en kan zowel gemicroniseerd zand als grof grind binden! Toepassing met gebundelde druppelfles is erg plezierig en gemakkelijk, wanneer u geen lijm meer heeft, kunt u de fles gemakkelijk opnieuw vullen met meer capillaire werking!
 
Hoeveel terrein kan ik modelleren?
Effectiviteit het product is hoog. Je kunt 1150 cm² terrein volledig verzadigen (equivalent van een diorama van 33 x 33 cm, laag 0,5 cm dik)

Hoe lang duurt het voordat de lijm hecht?
Afhankelijk van de structuurdikte 12 uur toestaan ​​voor dunne lagen (0,5-1 cm dik) en tot 48 uur voor dikkere structuren.
 
Wat is de open tijd van het product?
Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de gebruikte materialen kan verzadigd materiaal gedurende 60 - 120 minuten worden gemanipuleerd.
 
Welke tools moet ik gebruiken?
Gebruik de meegeleverde druppelfles om de lijm eenvoudig aan te brengen. Houd de tuit heel dicht bij uw terrein, knijp hem heel zachtjes en verzadig hem met lijm om het 'regendruppel' -effect te voorkomen. Druppels glijden uit de tuit en dringen de structuur binnen.
 
Hoe opdrukken te maken zoals tanktracks of bandensporen?
U kunt ongeveer 30 - 45 minuten na het aanbrengen afdrukken maken, er is geen speciale techniek voor nodig. De beste afdrukken kunnen worden gemaakt in fijn zand.
 
Wat is de minimale en maximale korrelgrootte die ik kan repareren?
Sand & Ballast Freeze is zeer goed uitgebalanceerd. We hebben het product uitgebreid getest met zowel fijn zand 40 µm (0,04 mm) als grove grind 2-8 mm, met grotere stenen erin gemengd.
 
Ik heb een overdosis lijm aangebracht en de lijm "bloedt" aan de basis van mijn structuren, wat nu?
Dat is geen probleem, strooi gewoon iets meer zand of grind over de overtollige lijm.