SMART MUD XL

vms
vms 401
Bestel
  • Beschrijving

SMART MUD XL is een zeer kosteneffectieve en zeer veelzijdige productbundel voor terreinvorming.
 
*Keuze uit 10 verschillende varianten/kleuren
*Set bestaat uit 3 flesjes

SMART MUD XL: het is eenvoudig als 1 2 3!
 
Om te beginnen, meng je gelijke delen SMART MUD XL gepigmenteerde hars met gebundelde SMART MUD XL textuur, giet je een paar druppels activator en een nieuwe lading realistische modder is klaar!
Met Smart Mud XL kunt u snel high-definition diorama textuurpasta bereiden wanneer u het nodig hebt. Om je terrein te modelleren, moet je gewoon drie gebundelde ingrediënten mengen. Als een doe-het-zelfproduct levert Smart Mud XL veel diorama-textuurpasta op die altijd vers is!

 
AFV's rollen vaak in de modder en dit product lost precies dat op!
Met dit product voor terreinvorming kun je een groot aantal bases of enorme diorama's maken!
 
Natte en droge modder is te maken met dit product!
Met SMART MUD XL kunt u zowel droge als natte modder maken met hetzelfde product! Omdat het product niet vooraf is gemaakt, kunt u het aanpassen aan uw behoeften. Gebruik textuurmateriaal om droge modder te mengen. Voeg veel activator toe voor extra korrelige pasta. Breng pure hars aan op droge modder om het te laten glanzen als natte modder. Gebruik hars met alleen de activator om supergladde pasta zonder textuur te mengen. Sky is the limit! Product is zeer intuïtief en leuk om te gebruiken, bekijk de veelgestelde vragen voor richtlijnen.
Hoeveel terrein kan ik modelleren?
De effectiviteit van de bundel is ongeveer 650 cm² (equivalent van een 25 x 25 cm diorama, laag 0,5 cm dik).
 
Hoe lang duurt het voordat de hars is uitgehard?
Hars is droog na ongeveer 1 uur, maar de werkelijke structurele duurzaamheid ontwikkelt zich binnen 24 uur of meer - afhankelijk van de dikte van de laag. SMART MUD XL droogregel: elke 0,5 cm van een laag heeft 24 uur nodig om te drogen.
 
Wat is de open tijd van het product?
Afhankelijk van de omgevingstemperatuur is de open tijd ongeveer 30-45 minuten. Daarna wordt de hars moeilijker te manipuleren.
 
Welke tools te gebruiken?
Gebruik voor het mixen, aanbrengen en texturen een zware, stijve penseel van de kunstenaar (varkenshaar). Gebruik de spatel van de kunstenaar om de pasta te verspreiden en gladde terreinen te modelleren.
 
Hoeveel activator moet ik toevoegen?
De hoeveelheid hangt af van hoeveel modder u bereidt. Voeg een paar druppels toe en roer het mengsel. Voeg nog wat toe en roer opnieuw. Blijf de activator gieten totdat de modder op de een of andere manier 'gomachtige' consistentie bereikt en u het moeilijker vindt om te roeren - deze weerstand is een teken van de juiste dikte. Steek je penseel in de pasta, als deze op zichzelf kan staan ​​is de dikte OK.
 
Hoe laat ik mijn modder droog lijken?
SMART MUD XL-afwerkingsregel: het toevoegen van textuurmateriaal in de mix vermindert glans. Blijf gewoon bij de standaard SMART MUD XL-mengverhouding van 1: 1. Diep mat ontwikkelt zich binnen 24 uur.
 
Hoe maak ik mijn modder nat / glanzend?
De eerste stap is om een ​​basislaag van standaard droge modder te bereiden met behulp van textuurmateriaal (1: 1-verhouding), net zoals hierboven beschreven. Wacht 24 uur tot de basis droog is en breng vervolgens een dunne laag pure hars (zoals verf, geen activator) over het droge terrein aan met een platte borstel. Wrijf de hars erin zodat de textuur eronder zichtbaar is. Het droogt in 1 uur en de glans is permanent, hoe dunner deze laag, hoe beter het resultaat, vermijd plaatselijke ophoping van hars. We adviseren om wat reserve, niet-geactiveerde hars voor dit doel opzij te zetten. U kunt droge stukken modder achterlaten voor extra variatie.Voor onmiddellijke natte modderafwerking kunt u afzien van het gebruik van textuurmateriaal en de hars verdikken met alleen de activator en vervolgens aanbrengen. Deze methode is sneller maar niet zuinig - u verbruikt twee keer zoveel product - deze techniek is goed om een ​​bestaande basis te verrijken.
 
Ik wil nog meer glans!
U kunt een laag VMS Pigment Expert afwerking acrylhars, Alkyd of ENML 2.0 'glansactie' bindmiddelen toevoegen om de natte afwerking verder te verbeteren. De kleur wordt dieper en het oppervlak wordt nog glanzender. Breng een beetje (ongeveer 10%) droog pigment in de bindmiddelen voor een levendig glazuur. Dat doe je na het 'verven' van je droge modderstructuur met pure hars zoals hierboven beschreven. Je krijgt 3 lagen hars, wat cruciaal is omdat het de meerdere lagen zijn die het levendige effect produceren. Alleen de afwerkingshars op droge modder (2 lagen) gebruiken is niet voldoende. Het resulterende contrast tussen droge, vochtige en natte modder en een levendig 3D-uiterlijk van de structuur zal je bversteld doen staan! :)
 
Hoe opdrukken maken zoals tracks of bandensporen?
Afdrukken kunnen worden gemaakt in goed verdikt terrein. Introduceer extra activator waar u de afdrukken wilt laten verschijnen, giet het in de modder, wrijf en meng het met een borstel om het gelijkmatig te verdelen. Het idee is om de 'gomachtige' consistentie te bereiken die goed is voor het maken van afdrukken. Steek je vinger in de modder. Als het te zacht is, voeg dan meer activator toe. Maak vervolgens een deel - wiel of track van uw AFV nat met VMS Universal weathering carrier en begin er vervolgens afdrukken mee te maken. Toevoeging van de carrier voorkomt dat modder aan het onderdeel blijft kleven. De carrier zal van het terrein verdampen en geen sporen achterlaten. Het is het beste om afdrukken te maken met gedemonteerde ophangingsonderdelen, niet het hele model!
 
Mag ik ander textuurmateriaal gebruiken, bijv. Zand?
Zand wordt niet aanbevolen omdat het glinstert en het effect ruïneert. Je mag andere dingen mengen (kleine ondoorzichtige stenen, grind) geen probleem, vergeet niet om je aan de verhouding 1: 1 te houden. Toegevoegd materiaal moet droog zijn. We kunnen de resultaten niet garanderen als u ervoor kiest om uw eigen textureringsmateriaal toe te voegen, maar het zou meestal goed moeten zijn. :)
 
Ik ben vergeten mijn gereedschap schoon te maken en de hars is moeilijk te verwijderen.
U kunt VMS Cleaners Pro voor acryl (groen 'acryl' -pictogram) gebruiken om uw gereedschap eenvoudig schoon te maken. Week je borstels en spatels gewoon een paar minuten in de reinigers om ze te herstellen.