1/9 NSU HK 101 - Kettenrad # italeri 7404

Italeri
ITA-7404
Bestel
  • Beschrijving

Aanvankelijk werd de Sd.Kfz 2 "Kettenkrad" ontwikkeld als licht vervoermiddel voor luchtlandingstroepen. Het was een klein voertuig met een voorkant die lijkt op een motorfiets en aangedreven werd door rupsbanden over zes wielen.

De Kettenkrad kon, naast de chauffeur, 2 passagiers of goederen en munitie vervoeren. Hij kon een topsnelheid van 70 km / u bereiken dankzij de waterkoelende vier-cylinder OHV inline motor van Opel die ook in de Opel Olympia werd gebruikt. Door zijn trekhaak kon hij tot 450 kg aanhanggewicht slepen als antitankkanonnen van matige grootte. De Kettenkrad presteerde perfect in het vervoer van goedren en mensen op moeilijk begaanbaar terrein, zoals dat in de Noord-Afrikaanse woestijn of de modderige Russische steppe. Later, vanaf 1944 werd hij ook gebruikt op landingsbanen voor werkzaamheden rond de straalvliegtuigen Messerschmitt Me 262 en Arado A-234.

Werkende vering - Openklapbare luiken - Zeer gedetailleerde motor - Zeer gedetailleerd decals - Werkende rupsbanden - Gereedschapsset

Vaardigheid: 5
Lengte: 32,9 cm
Gerelateerde Producten