1/16 German Panther G # trumpeter 00928

Trumpeter
TRU-00928
9360928
Bestel
  • Beschrijving

"Panther" is de algemene naam van een medium tank die door nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld en diende van midden 1943 tot het einde van de Europese oorlog in 1945.

 De uitstekende combinatie van vuurkracht, mobiliteit en bescherming diende als maatstaf voor de late oorlog van andere naties en directe naoorlogse tankontwerpen en hij wordt vaak beschouwd als een van de beste tankontwerpen van de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel het in wezen dezelfde motor deelt als de Tiger I-tank, had het betere frontale bepantsering, een betere penetratie van het kanon, was over het algemeen lichter en dus sneller en kon ruw terrein beter aan dan de Tigers. Een nadeel was een zwakkere zijkantbepantsering; de Panther bleek dodelijk in open land met schoten van lange afstand, maar kwetsbaar voor close-combat. Ook vuurde het 75 mm-kanon een iets kleinere granaat af dan het Tiger-kanon van 88 mm, wat minder explosieve vuurkracht bood tegen infanterie, hoewel het nog steeds behoorlijk effectief was.

De Panther was ook veel goedkoper te produceren dan de Tiger tanks en slechts iets duurder dan de Panzer IV, omdat het ontwerp tot bloei kwam toen het Reichsamental of Armament and War Production grote inspanningen leverde om de oorlogsproductie te vergroten . Belangrijke elementen van het Panther-ontwerp, zoals de bepantsering, de overbrenging en de eindaandrijving, waren compromissen die specifiek waren gemaakt om de productiesnelheid te verbeteren en het oorlogstekort van Duitsland te verbeteren, terwijl andere elementen zoals de uiterst compacte motor en het complexe ophangingssysteem met zijn elegante maar gecompliceerde uitvoering bleef. Het resultaat was dat de Panther-tankproductie veel hoger was dan mogelijk was voor de Tiger-tanks, maar niet veel hoger dan wat met de Panzer IV was bereikt. De eindaandrijving bleef echter een zwak punt en vaak oorzaak van uitval dat nooit werd opgelost

Item nr: 00928

Itemnaam: Duitse Sd.Kfz.171 Panther Ausf.G - Vroege versie

Schaal: 1:16

Lengte: 553,8 mm Breedte: 213,6 mm

Totaal aantal onderdelen: 2300+

Metalen onderdelen: kanonsloop, koperen kabel

Foto geëtste onderdelen: 6 stuks

Aantal gietbomen: 55 sprues, lagere romp, bovenste romp en tracks

Leverbaar sinds:     2018-08