1/35 Sd.Kfz. 173 Pz.Jg. Jagdpanther G1 Early Prod. w/Zimmerit # takom 2125

Takom
takom 2125
Bestel
  • Beschrijving

De Panzerjäger Panther Sd.Kfz. 173, of Jagdpanther, was een zware tankvernietiger op basis van het chassis van de Panzer V Panther en was bewapend met hetzelfde 8,8 cm lange kanon met lange loop als de Tiger II of 'King Tiger', en een enkele MG-34 machinegeweer van 7,92 mm gemonteerd in de voorste glacisplaat voor verdediging van dichtbij.

De Jagdpanther had een goede vermogen-gewichtsverhouding en een krachtige main gun, waardoor hij elke geallieerde tank kon vernietigen. Gebaseerd op het bestaande Panther-chassis had het voertuig niet te veel mechanische problemen en had het een verbeterde transmissie en eindaandrijving om de belangrijkste zwakte van de Panther tegen te gaan. De Jagdpanther werd aangedreven door de 700 pk sterke Maybach HL230 P30 V-12-benzinemotor en een 7 versnellingen vooruit, 1 versnellingen achteruitversnellingsbak met een maximale snelheid van 46 km / u (28,6 mph) en een bereik van ongeveer 200 kilometer ). Het werd bemand door een bemanning van vijf: een bestuurder, radio-operator, commandant, schutter en een lader.

Twee hoofdvarianten kunnen worden onderscheiden, de eerdere (G1-model uit 1944) met een kleine intern geschroefde hoofdkanonmantel en een gemodificeerd Panther A-motordek en de latere (1945-model) G2 met een grotere, extern geschroefde mantel en een gemodificeerde Panther G-motordek, hoewel late G1's ook een grotere mantel hadden. Vroege Jagdpanthers had twee zichtopeningen voor de bestuurder, terwijl late versies er slechts één hadden. Het hoofdkanon had oorspronkelijk een monobloc-kanon, maar latere versies waren uitgerust met het PaK 43/4-kanon met een tweedelige loop. Vroege G1's (tot september 1944) kregen een onderscheidend patroon van Zimmerit anti-magnetische mijncoating.