Met €40,- Pre-Order-Korting

1/32 Avro Lancaster B Mk.I/III met full Interior #Border Model BF-010

Border Model
Border Model BF-010
Pre-Order
    Verwacht Februari/Maart 2022
Bestel
  • Beschrijving

NIEUW in de Pre-Order!

BORDER MODEL is nu (bijna) klaar met wat WINGNUT WINGS jaren geleden begon:
de 'AVRO Lancaster B Mk.I/III met volledig interieur'
in schaal 1/32!

Zoals het nu lijkt, wordt het model verwacht in februari/maart 2022!

*Betaal nu €59.- aan en nog €500.- als het model uit is. 
*Het model gaat €599.- kosten als hij uit is.
profiteer dus direct van €40.- korting!


De Lancaster werd ontwikkeld als een verbeterde versie van de Avro Manchester. In eerste instantie was de naam Avro Type 683 Manchester III, maar werd dat 'Lancaster'. De eerste testvlucht vond plaats op 9 januari 1941. Het toestel bleek een duidelijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, vooral omdat de Lancaster beschikking kreeg over vier motoren, tegen twee voor de Avro Manchester.

Van het toestel is ook een aangepaste versie bekend die gebruikt werd om stuiterbommen op Duitse stuwdammen te droppen. De bemanningen die deze klus wisten te klaren staan bekend als 'Dambusters'.

In de Tweede Wereldoorlog vlogen de Lancasters vanaf 1942 156.000 missies en wierpen ze 608.612 ton aan bommen, dankzij hun enorme laadvermogen. Er zijn in totaal 3.249 Lancasters verloren gegaan. De Lancaster met het grootste aantal missies op zijn naam vloog er 139, en werd uitgerangeerd in 1947. Het toestel is vooral beroemd geworden door deelname aan operatie Chastise in 1943. Verder is de Lancaster verantwoordelijk voor het zinken van het Duitse slagschip Tirpitz. De Lancaster werd doorontwikkeld tot de Avro Lincoln, ook wel bekend als de Lancaster IV en V.

Twee toestellen werden na de oorlog gebruikt in de Luchtbrug naar Berlijn.