1/72 SLT56 & Leopard 2A7 # takom 5011

Takom
takom 5011
NIEUW
Bestel
  • Beschrijving

Met de inzet van de Leopard 2 MBT ontstond bij het Duitse leger de behoefte aan een nieuwe tanktransporter die deze nieuwe generatie zwaardere tanks zou kunnen vervoeren.

Terwijl de SLT50 Elefant-tractor een off-road voertuig is met acht aangedreven wielen, is de nieuwe transporter, SLT56 genaamd, een 8x6-tractorvoertuig van Faun. De trailer kan 56 ton vervoeren, gemaakt door Kässbohrer, en heet Sattelanhänger 56t, Tieflader, tmil, 12×0. De naam Franziska voor deze transporter is niet officieel, in tegenstelling tot de naam Elefant voor de SLT50. Het Duitse leger kocht in 1989 49 van deze transporters.

De Leopard 2A7 is ontwikkeld door de Duitse Krauss-Maffei Wegmann in samenwerking met het Duitse leger. Het is een voorgesteld upgradepakket voor bestaande MBT's. Het werd voor het eerst onthuld in 2010 en het is een verdere ontwikkeling van de Leopard 2A6 MBT. De 2A7 is bedoeld voor stedelijke oorlogsvoering, conflicten met een lage intensiteit en conventionele militaire operaties. Momenteel is het een van de beste gevechtstanks ter wereld. Het Duitse leger is van plan om ongeveer 50-150 Leopard 2-tanks te upgraden naar de 2A7-standaard.

De Leopard 2A7 is een modulair upgradepakket, dus andere Leopard 2-tanks kunnen naar deze standaard worden geüpgraded. Gevechtssystemen kunnen worden geoptimaliseerd afhankelijk van de eisen van de gebruiker.