Met 10% Pre-Order-Korting

1/32 Messerschmitt Bf 109 G-14 # Zoukei mura volksws20 Pre-order

Zoukei Mura
ZM-VOLKSWS20
Pre-Order
    Verwacht in mei
Bestel
  • Beschrijving

Prachtig model op schaal 1/32 van de legendarische Messerschmitt Bf 109 in G-14 versie!

De belangrijkste punten van deze kit:

1. De langverwachte 'Bf 109'-serie is eindelijk hier met een 1/32 SWS kit! Je kunt ervoor kiezen om één van de twee soorten kleurenschema's en markeringen te bouwen, 'Blue 11' of 'White 1'. Blue 11 heeft de kenmerkende hamer als persoonlijk kenmerk en de White 1 heeft het JG4 squadron-teken.

2. Het G-type, dat de meest geproduceerde en gemodificeerde versie van de beroemde Bf 109 was, is in detail gerepliceerd in de SWS-kit en je kunt de precieze verschillen van elk type zien. Het echte plezier van SWS is dat je het ontwikkelproces kunt leren terwijl je aan het assembleren bent.

3. De interne structuur zoals de motor en bewapening gemonteerd op de neus is perfect gereproduceerd! De compacte rompvorm met dezelfde afmetingen als de motorvorm van de DB 605 en de vleugels van de Bf 109 en de interne structuur zijn tot in detail gereproduceerd in de stijl die uniek is voor de SWS-kit.

Motor, propeller en bewapening:

De omgekeerde V, vloeistofgekoelde 12-cilinder DB 605-motor heeft een kleine dwarsdoorsnede en een gestroomlijnde, compacte rompvorm. Dankzij de omgekeerde V-vormige cilinders kunnen wapens bovenop de motor worden gemonteerd, dicht bij het gezichtsveld van de piloot, waardoor de schietnauwkeurigheid wordt verbeterd. De bovenkant van het neusgedeelte is bewapend met twee MG 131/13,2 mm machinegeweren. Het kanon dat door de motor gaat, werd in sommige vliegtuigen vervangen door het zeer destructieve MK 108/30 mm machinegeweer, zoals de 'Bf 109 G-14/U4', maar deze kit gebruikt het MG 151/20 mm machinegeweer dat was geïnstalleerd in vroege modellen. De SWS is een geweldige kans om meer te weten te komen over de overgang van het G-type, dat het grootste productievolume heeft, terwijl je de kit monteert.

Cockpit:

In de latere stadia van het G-type werd het Erla Haube-type canopy met een klein raamkozijn geïntroduceerd om het gezichtsveld van de piloot te verbeteren, en met name de G-14 nam het late Erla Haube-type over met een geïntegreerde antennemast. Daarnaast was de G-14 uitgerust met een pantser bestaande uit een 8 mm stalen plaat achter de zitting, een 60 mm glasplaat achter de voorruit, een 13 mm stalen plaat aan de onderzijde en een 60 mm glasplaat bovenaan. top. Aan de binnenwand van de cockpit loopt een pijp voor het controleren van de aanwezigheid of afwezigheid van brandstof uit de L-vormige brandstoftank van 400 liter die van achter tot onder de cockpit is geïnstalleerd, en de SWS-kit reproduceert dit tot in detail met transparante onderdelen, net als het echte vliegtuig.

Vleugels en interne structuur:

De vleugels van de Bf 109 waren van het meest voorkomende cantilever type, met automatische leading edge slats aan de voorkant, en de radiatorkleppen, die sinds het F-model waren vergroot, werden vervangen door een clamshell-type dat, naast de klepfunctie, ook diende als koeler, waardoor lucht door de radiator tussen de boven- en onderkant van de vleugel kon stromen. De flaps zijn veranderd naar een clamshell type, die ook dienst doet als koeler. De SWS bootst deze karakteristieke radiatorklep volledig na met een selecteerbaar open/dicht-mechanisme.

Verticale staartvleugel:

De G-14 was de meest geproduceerde versie van de subtypen G-10 tot G-16, de laatste serie van het G-type, die een breed scala aan modellen omvatte. Deze kit bootst de G-14 in detail na, waarvan wordt gezegd dat hij veel kleine verschillen heeft in de vorm en specificaties van verschillende onderdelen vanwege de grote productieaantallen, inclusief verschillen met de 'U4', die een andere bewapening. Eén van de meest onderscheidende en significante verschillen is de verticale staartvleugel. Het 'Hartmann-model' heeft een korte verticale staartvin die is geërfd van het vroege type G-6, maar deze kit gebruikt een grote verticale staartvin die is geërfd van het late type G-6.