1/35 KV-1 Reinforced Cast Turret Model 1942 # rfm 5056

RFM
rfm 5056
Bestel
  • Beschrijving

De KV-1 was een zware tank die werd ontwikkeld en geproduceerd door de Sovjet-Unie in de jaren 30 en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Het was een van de zwaarst gepantserde tanks die in die tijd beschikbaar waren.

De KV-1 was ontworpen om een zwaar gepantserde tank te zijn die bestand was tegen vijandelijke projectielen en een grote vuurkracht had. De tank had een pantserdikte van maximaal 75 mm aan de voorkant en een 76,2 mm kanon.

De KV-1 was zeer effectief in de vroege stadia van de oorlog, waar het in staat was om de Duitse Panzer III en Panzer IV-tanks te bestrijde. De Duitsers hadden op dat moment geen tanks die sterk genoeg waren om de KV-1 te vernietigen, wat de Sovjet-Unie een belangrijk voordeel gaf op het slagveld.

Later in de oorlog werden de KV-1 tanks echter minder effectief vanwege de opkomst van de Duitse zware tanks, zoals de Tiger I en de Panther. Deze tanks hadden krachtigere kanonnen en betere bepantsering dan de KV-1 en konden deze tank gemakkelijker uitschakelen.

De KV-1 tanks werden uiteindelijk vervangen door de T-34-tank, die een betere balans bood tussen bepantsering, vuurkracht en mobiliteit. De KV-1 had echter een belangrijke rol in de vroege jaren van de Tweede Wereldoorlog en wordt beschouwd als een van de belangrijkste tanks die door de Sovjet-Unie werden gebruikt tijdens de oorlog.