Home » Producten » Landmacht » Geschut » 1/35 72V6 of 96k6 Pantsir-S1 BAZ-6909 # Trumpeter 01087

1/35 72V6 of 96k6 Pantsir-S1 BAZ-6909 # Trumpeter 01087

 129,50

De 96K6 Pantsir is een Russisch luchtafweersysteem voor korte tot middellange afstand. Het systeem is ontworpen om een breed scala aan doelen te bestrijden, waaronder vliegtuigen, helikopters, drones en raketten.

Artikelnummer: TRU-01087 Categorieën: ,

Beschrijving

Het Pantsir-systeem bestaat uit verschillende componenten, waaronder een radar, een controlestation en een reeks lanceerders die zijn uitgerust met raketten en kanonnen. Het systeem maakt gebruik van zowel radar- als optische sensoren om doelen te detecteren en te volgen, waarna de juiste wapens worden gebruikt om deze te vernietigen.

Het Pantsir-systeem heeft een bereik van maximaal 20 km voor raketten en 4 km voor het kanon. Het kan zowel geleide als niet-geleide raketten afvuren en heeft een hoge vuursnelheid van maximaal 40 raketten per minuut.

Het Pantsir-systeem is ontworpen om te worden ingezet op verschillende soorten voertuigen, waaronder gepantserde voertuigen, schepen en vliegtuigen. Het systeem is ook geschikt voor stationaire plaatsing op militaire bases en andere strategische locaties.

Het Pantsir-systeem is in gebruik bij verschillende landen, waaronder Rusland, Algerije, Syrië, Iran, en de Verenigde Arabische Emiraten. Het systeem heeft zijn effectiviteit bewezen in verschillende conflicten, waaronder de oorlog in Syrië en de oorlog in Nagorno-Karabach.

Extra informatie

Merk

Schaal

Land

Tijdperk

Online service sinds 1997
Al meer dan 40 jaar dé modelbouwwinkel van Noord-Nederland
Veilig betalen met IDEAL