Met 10% Pre-Order-Korting

1/12 Lotus Type 78 # tamiya 12037 Pre-order

Tamiya
tamiya 12037
Pre-Order
Bestel
  • Beschrijving

De Lotus Type 78 was een Formule 1-raceauto die werd gebruikt door het Lotus-team tijdens het seizoen van 1977. Het was een van de eerste Formule 1-auto's die gebruik maakte van ground-effect technologie, wat betekent dat de auto's werden ontworpen om neerwaartse druk te creëren door middel van een luchtstroom onder de auto.

De Type 78 werd ontworpen door Colin Chapman en zijn team bij Lotus, en het eerste exemplaar werd ingezet tijdens de Grand Prix van Spanje in 1977. Coureur Mario Andretti behaalde die race meteen de overwinning in de Type 78, en het bleek al snel dat de auto een sterke concurrent was in het kampioenschap.

De Type 78 had een karakteristiek uiterlijk vanwege de opvallende, platte neus en de grote zijskirts. Door deze eigenschappen was de auto zeer effectief in het creëren van neerwaartse druk, waardoor hij meer grip op de baan had dan eerdere Formule 1-auto's.

Met behulp van de Type 78 won Lotus zes races in het seizoen van 1977, waaronder de Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Nederland. Mario Andretti won dat seizoen het wereldkampioenschap voor coureurs, terwijl Lotus tweede werd in het constructeurskampioenschap.

-Nieuwe decals voor Goodyear logo's
-Schokdempers zijn uitgerust met echte veren voor een realistisch werkende ophanging
-Voorste banden bewegen mee met het stuur
-Front cowl, cockpit cowl, radiator ducts, en induction box kunnen verwijderd worden
-Inclusief foto-geëtste onderdelen voor de remschijven, radiator, wingtips en stoelriemen