Met 10% Pre-Order-Korting

1/16 Pz.Kpfw. VI Tiger 1- Early # hobbyboss 82607 Pre-order

Hobbyboss
HBS-82607
Pre-Order
    Verwacht augustus
Bestel
  • Beschrijving

De Tiger I was een Duitse zwaar gepantserde tank die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Het werd beschouwd als een van de meest geduchte tanks uit die tijd en speelde een belangrijke rol op het slagveld.

De Tiger I was ontworpen en geproduceerd door Henschel & Sohn vanaf 1942. Het voertuig had een bemanning van vijf personen en was uitgerust met een 8,8 cm KwK 36 L/56 kanon, dat in staat was om vijandelijke tanks op grote afstand uit te schakelen. De tank had een pantserdikte van maximaal 100 mm aan de voorkant en 80 mm aan de zijkanten, waardoor het moeilijk was om het voertuig uit te schakelen.

De Tiger I werd voor het eerst ingezet tijdens de slag om Leningrad in 1942 en speelde later een belangrijke rol op verschillende andere slagvelden, waaronder de slag om Kursk en de Normandische invasie. De tank had echter ook enkele nadelen, zoals zijn gewicht, dat de mobiliteit en de snelheid van het voertuig beperkte. Dit maakte de tank kwetsbaar voor vijandelijke artillerie en luchtaanvallen.

In totaal werden er ongeveer 1.347 Tiger I-tanks geproduceerd. Ondanks zijn beperkingen bleef de Tiger I een van de meest gevreesde tanks van de Tweede Wereldoorlog en had het een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gepantserde voertuigen in de jaren na de oorlog.