1/35 Jagdpanzer 38(t) Hetzer Early Production (Full Interior) # takom 2170

Takom
takom 2170
Bestel
  • Beschrijving

De Jagdpanzer 38(t) Hetzer was de officiële naam van de Hetzer-tankjager die door de Duitse strijdkrachten werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Jagdpanzer" betekent "tankjager" in het Duits, terwijl "38(t)" verwijst naar het Tsjechoslowaakse Panzer 38(t) tankchassis waarop de Hetzer was gebaseerd.

De Hetzer werd ontworpen om licht, wendbaar en gemakkelijk te produceren te zijn. Het voertuig had een laag profiel en een relatief dunne pantsering, waardoor het moeilijk te detecteren was en snel kon manoeuvreren. Het belangrijkste wapen van de Jagdpanzer 38(t) Hetzer was het 7,5 cm Pak 39 L/48 kanon, dat in staat was om zowel infanterie als vijandelijke tanks te vernietigen.

De Jagdpanzer 38(t) was effectief in gevechten tegen geallieerde tanks van gemiddeld tot licht gewicht, maar was kwetsbaar voor zwaardere tanks. Om deze reden werd de Hetzer vaak ingezet in hinderlagen, waar hij de vijand kon verrassen en vernietigen voordat deze kon reageren.

In totaal werden er meer dan 2.800 Hetzers geproduceerd tijdens de oorlog, waardoor het een van de meest geproduceerde tankjagers van de Duitsers was. Het voertuig werd ingezet aan het oostfront en in andere delen van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd de Jagdpanzer 38(t) Hetzer gebruikt door verschillende landen, waaronder Tsjecho-Slowakije en Zwitserland.

-Volledig interieur
-Alle luiken kunnen in open of gesloten positie worden gebouwd
-Link & lenght stijl rupsbanden
-Inclusief foto-geëtste onderdelen, metalen schietbuis en transparante onderdelen
-Vier verschillende markeringen