1/350 USS Iowa BB-61 # hobbyboss 86517

Hobbyboss
HBS-86517
Bestel
  • Beschrijving

De USS Iowa was een van de beroemde slagschepen van de Iowa-klasse die diende in de Amerikaanse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse Oorlog.

Het schip werd in 1943 in dienst genomen en stond bekend om zijn indrukwekkende vuurkracht en snelheid. De USS Iowa maakte deel uit van verschillende belangrijke maritieme operaties in de Stille Oceaan en was het vlaggenschip van admiraal William D. Leahy.

Een opvallend kenmerk van de USS Iowa was zijn krachtige bewapening, waaronder negen 16-inch kanonnen in drie geschutskoepels. Dit gaf het schip een enorme vuurkracht en maakte het tot een geduchte tegenstander in zeegevechten. De USS Iowa was ook opmerkelijk vanwege zijn snelheid, die hem in staat stelde om met vlooteenheden te opereren en snel te reageren op bedreigingen.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de USS Iowa in de jaren '80 opnieuw in dienst genomen en onderging hij moderniseringsprogramma's. Het schip speelde een rol in de Koude Oorlog en werd uiteindelijk in 1990 uit de actieve dienst genomen. Vandaag de dag wordt de USS Iowa bewaard als een museumschip in San Pedro, Californië, en biedt het bezoekers de kans om meer te leren over zijn rijke maritieme geschiedenis.

Kenmerken van deze kit:

-Lengte: 773 mm
-Meer dan 1500 onderdelen
-Twee OS2U vliegtuigen
-Metalen kanonlopen en ankerketting
-Foto-geëtste onderdelen